Skip to main content

Історія створення і розвитку селекційної фірми «Селекта» почалася в 1996 році, і з тих пір основний напрямок її роботи не змінився. Уже 20 років селекціонери компанії створюють високоврожайні, посухостійкі гібриди кукурудзи для самих різних умов України і країн ближнього зарубіжжя.
З кожним роком компанія «Селекта» нарощує свій потенціал. Вже створена матеріально-технічна база, яка включає сушильний комплекс для кукурудзи в качанах, очисне обладнання від провідних виробників, калібрувальне обладнання, селекційні сепаратори, комплекс складських приміщень, і весь спектр автомобілів і сільськогосподарських машин – і все це з однією дуже важливою умовою: створити максимально якісне насіння кукурудзи.
Всі ці роки проводилася копітка робота по створенню нового вихідного матеріалу, на основі якого було отримано цілий ряд високоврожайних, жаростійких та посухостійких гібридів кукурудзи, стійких до вилягання, що відрізняються швидким темпом росту в початковий період і низькою збиральною вологістю зерна при збиранні. Щорічно компанією проводиться безліч схрещувань, висівається багато ділянок гібридизації і оцінюються кілька тисяч нових гібридів кукурудзи власної селекції.
Компанія є активним учасником всеукраїнських аграрних виставок, здійснює велику рекламну кампанію в провідних аграрних виданнях, щорічно проводить Дні поля, на яких демонструє новітні розробки в області селекції кукурудзи, закладає демонстраційні полігони гібридів кукурудзи в Україні та за кордоном. Також заслуговує на увагу і офіційний сайт компанії, на якому розміщена актуальна інформація про гібриди кукурудзи з характеристикою їх властивостей, особливостей і з позначкою про наявність насіння.
З 2017 року на сайті компанії працює система on-line замовлення насіння для максимальної зручності клієнтів.
Компанія «Селекта» має також мережу сертифікованих регіональних представників в основних областях України, які здійснюють продаж оригінального насіння компанії «Селекта» для мінімізації кількості підробок.
Серед безлічі іноземних і вітчизняних селекційних компаній ТОВ НВКФ «Селекта» міцно зайняла свої провідні позиції на ринку насіння, оскільки має беззаперечні якості:

  1. Селекція жаростійких і посухостійких гібридів кукурудзи різних груп стиглості, холодостійких, з швидким стартовим темпом росту, стійких до вилягання, з низькою збиральною вологістю зерна;
  2. Насінництво та доробка насіння, що забезпечує їх максимальну якість;
  3. Економічно розумна цінова політика, яка проводиться компанією.

На сьогоднішній день, компанія пропонує для продажу ряд посухостійких та жаростійких гібридів кукурудзи, які вже добре зарекомендували себе в різних регіонах України, а саме: МЕЛ 272 МВ, Лювена, Полтава і ТАР 349 МВ.
В результаті багаторічної селекційної роботи і ретельного вивчення потреб ринку, в 2016 році було вирішено створити нову торгову марку Selekta Seeds для посухостійких гібридів світового рівня. Такими новинками від ТОВ НВКФ «Селекта» для українських аграріїв стали простий середньоранній гібрид кукурудзи Кредо (ФАО 260) і простий середньоранній гібрид кукурудзи Легенда (ФАО 290), внесені до Державного реєстру сортів України в 2015 році.
На сьогоднішній день, зазначені гібриди кукурудзи вже реалізовані, що безсумнівно свідчить про затребуваність продукції компанії «Селекта».
Побажаємо ТОВ НВКФ «Селекта» успіху і нових досягнень!